Träning

Många ser träning som något man pliktskyldigt bara gör, ungefär som att diska och hälsa på svärföräldrarna. Andra ser det som något man borde göra, men att livet är för kort för mer än att köpa gymkortet. Dåligt samvete, gamla hjulspår och mål som aldrig nås verkar vara vad de flesta förknippar med träning. Otroligt negativt!

Vi rekommenderar att alla ser på sin träning med nya kritiska ögon. Tycker du att din träningsform är kul? Utmanar du dig själv?

Några saker att tänka på: (som ofta glöms bort)

  • Ha roligt! Att lyfta en vikt 3×10 är inte det skojigaste alla vet.. kanske borde du paddla kanot, klättra i träd eller träna styrkelyft istället?
  • Utmana dig själv! Lär du dig något nytt? Förbättras dina resultat? Blir din teknik bättre?
  • Variera dig! Våga testa nya saker och framför allt; sluta göra samma sak hela tiden!
  • Lyssna på din kropp! Är du trött och sliten är troligtvis inte ett träningspass vad din kropp behöver. Att överträna utan att egentligen vara särskilt vältränad är vanligt. Se till att köra riktigt hårt och med högsta kvalité när energin finns istället.

Vår egen träningsfilosofi på Evolution Revolution grundar sig precis som kosten på ett evolutionärt tänkande. Vi förespråkar högintensiv träning några gånger i veckan varvat med lågintensiva pass och en aktiv livsstil. Människokroppen är bäst lämpad att ge allt då och då och att vara i hyfsat långsam rörelse resten av tiden.

Vi vill passa på att poängtera att en aktiv livsstil är det absolut viktigaste. Att titta förbi gymmet en timme in i mellan kontorsstolen och soffan är bättre än inget, men våra kroppar mår inte bra av att vara stilla 90% av vår vakna tid. Försök att hitta sätt att vara i rörelse även utanför träningspassen.

Träning