Perfekt att ha på pizzan!

Tomatsås

2 schalottenlökar

1 vitlöksklyfta

2 generösa msk tomatpuré

1 burk krossade tomater

1 dl färsk basilika, hackad

1 tsk oregano

salt & peppar

 

Gör så här

1. Hacka lök och vitlök fint. Bryn löken i en kastrull.

2. Tillsätt tomatpuré och låt det fräsa en liten stund.

3. Tillsätt tomater, basilika och oregano.

4. Låt såsen småkoka i minst en timme för bästa smak.

5. Mixa den slät med stavmixer och låt svalna.

 

Tips! Går utmärkt att frysa in eller använda som bas i köttfärssåsen eller i en mustig gryta.

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • Print

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>