Söndagsstek

1 kg nötstek, tex högrev, bogstek eller fransyska

salt

peppar

 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 C. Torka av steken med lite hushållspapper och gnid in den med salt och peppar.

2. Bryn steken på alla sidor i smör.

3. Flytta över steken till en ugnsfast form. Stik in en termometer i stekens tjockaste del.

4. Stek i ugn tills termometern visar 75 grader, ca 2 timmar. Ta ut steken och låt den vila en stund i aluminiumfolie innan du skär upp den i skivor.

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • Print

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>