Renskav med kantareller

ca 300g renskav (utan tillsatser)

1 lök

1 vitlöksklyfta

1/2 paprika

2 nävar kantareller (eller annan skogssvamp)

2 msk smör

1 1/2 dl kokosmjölk

1 stor nypa färsk persilja

1 stor nypa torkad rosmarin

salt & peppar

 

Gör så här

1. Hacka lök, vitlök och paprika fint. Skär renskavet i mindre bitar.

2. Fräs ovanstående ingredienser i smör i en stekpanna till skavet är genomstekt.

3. Häll i svampen och fräs ytterligare en stund. Tillsätt ev. mer smör om det blir torrt i pannan.

4. Tillsätt kokosmjölk och örter. Låt småkoka i ca 5-10 min.

5. Smaka av med salt och peppar.

6. Servera tillsammans med kokt brysselkål och färska lingon lätt frästa i smör.

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • Print

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>