Pesto

50g pinjenötter

1 vitlöksklyfta

1 kruka basilika (även stjälkarna)

1 dl olivolja

50g parmesan, fint riven

salt

peppar

 

Gör så här

1. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills dom fått lite färg. Rostningen ger en fylligare smak.

2. Lägg pinjenötter, vitlök, basilika och olivolja i en matberedare och mixa till en fin konsistens.

3. Rör ner den rivna osten och smaka av med salt och peppar.

 

 

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • Print

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>