Energibars och proteinbars smakar gott och innehåller ibland en del bra grejer, men är sällan nyttiga på riktigt. Tvärtom!
Därför bestämde jag mig för att skapa min egen variant fri från soja, sötningsmedel, jordnötter och salt. Perfekt som frukost, innan/efter träning eller som ett snack på jobbet.
Och ja, den blev helt underBAR!

ca 15 st:

1/2 dl solrosfrön
1/2 dl linfrön
1/2 pumpakärnor
1/2 dl gojibär
1 dl nötter (välj din favorit)
400g dadlar
4 dl mandelmjöl
1 dl kokosolja, smält
1 dl blåbär
90g mörk choklad
 

Gör så här:

1. Mixa solrosfrön, linfrön, pumpakärnor, gojibär och nötter grovt i en mixer eller matberedare. Lägg i en skål.

2. Mixa dadlarna till en smet.

3. Blanda dadlar, nötmixen, mandelmjöl, kokosolja och blåbär ordentligt.

4. Tryck ut blandningen i en fyrkantig ugnsform eller liknande, ungefär 1 cm tjockt.

5. Smält chokladen över vattenbad. Bred den över blandningen.

6. Ställ in i frys eller kylskåp och låt stelna minst 1 timme.

7. Skär upp i bars och förvara i kylskåpet.


Tips!
 Slå in dina bars i aluminiumfolie så blir dom lätta att ta med sig var som helst.

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • Print

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>