Leverpastej#2

400g nöt eller kycklinglever

4 st scharlottenlökar

50g ansjovisfilé

1 ägg

200g fläskfärs

2dl vispgrädde alt. kokosmjölk

1 msk mandelmjöl

1 msk fiberhusk (psylliumfröskal)

½ msk salt

Peppar

Örter efter smak, tex mejram, timjan eller rosmarin

 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°. Skär levern i bitar. Skala och klyfta löken.

2. Lägg lever, lök och ansjovis utan sitt spad i en matberedare. Kör så att allt blandas ordentligt. Tillsätt fläskfärs, ägg, grädde, mandelmjöl, fiberhusk, salt, peppar och valfri örter. Blanda väl.

3. Häll smeten i en smord brödform ( ca 1,2 liter). Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim.

4. Ta ut pastejen ur ugnen och låt den kallna. Stjälp upp den ur formen och servera på valfritt underlag, t.ex vårt saftiga Fröd!

 

Tips! Går utmärkt att dela upp i mindre bitar och frysa in.

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • Print

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>