Hemligheten med majonäs är att allt ska ha samma temperatur. Om du har någon av ingredienserna i kylskåpet se till att ta ut dom i god tid innan du börjar.

Majonäs

1 ägg

2 msk citronsaft

1/2 tsk senapspulver

1/2 tsk salt

4 msk+ 2,25 dl mild olja (tex avokadoolja, macadamiaolja eller mild olivolja)

 

Gör så här

1. Knäck i ägget och citronsaften i en blender eller matberedare. Vänta 5 min. Häll i kryddor och 4 msk olja. Mixa en kort stund så att allt blandas.

2. Sätt på blendern igen och häll ner resten av oljan i i jämn och tunn stråle, låt det få ta sin tid. När oljan är slut är majonäsen färdig!

 

Tips! Vill du veta hur länge din majo håller i kylen kolla bara bäst-före datumet på äggkartongen du tog ditt ägg i från.

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • Print

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>