Krämig rotfruktsoppa

3 stora morötter

1 stor sötpotatis

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 msk paprikapulver

½ tsk mald ingefära

½ tsk koriander

1 citrongräs

Ekologisk kycklingbuljong (1 tärning)

2 dl kokosmjölk

 

Gör så här

1. Skala och skär morot och sötpotatis i tärningar. Grovhacka den gula löken och finhacka vitlöken.

2. Fräs rotfrukterna och löken i olivolja i en stor kastrull tillsammans med kryddorna. När löken mjuknat, häll över vatten så att det nästan täcker.

3. Koka upp, ha i buljongtärning och citrongräs. Koka rotfrukterna mjuka.

4. Ta bort kastrullen från plattan och ta ur citrongräset. Häll ut hälften av vattnet. Mixa rotfrukterna till en slät puré med stavmixer.

5. Ställ tillbaka kastrullen på plattan, häll i kokosmjölken och låt sjuda i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.

Servera med tex knaperstekt bacon, stekt svamp med rosmarin eller getost.

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • Print

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>