Jaha, vecka två är klar och dags att höra med Josefine & Filip hur det går..

Josefine ångar på och det har överlag varit en lyckad paleovecka. Inga problem att äta bra och Josefine börjar finna sig tillrätta med den nya matlagningen. Experiment som paleo-lasagne och mandelgröt blev stora succéer under veckan. Träningen går också bättre än någonsin – flera nya personbästa sattes under veckans crossfitpass!

Ett enda ”bakslag” blev det under veckan. Josefines egna ord:
”När jag kom till kräftskivan i lördags där jag hade planerat att äta sallad, lax och kräftor. Men insåg snabbt att salladen innehöll fetaost och laxen var inbyggd i en laxtårta fylld av laktosprodukter. Det skulle bli en lång kväll och jag som inte direkt älskar kräftor förstod att jag var tvungen att få i mig någonting. Åt därför lite paj, några kräftor och sallad. Fick nästan direkt ont i magen och fick åka hem tidigt. Totalt misslyckad kväll i matväg!”

filip!Simträningen har kommit igång igen. Brrr!

Filip har blivit väldigt törstig av att byta kosthållning. Väldigt intressant tycker vi. En trolig förklaring är att att hans kropp ställer om sig till att använda fett som bränsle istället för de stora mängderna kolhydrater hans kropp var van vid innan. Tillståndet kallas för ketos och kräver i början ett högre vätskeintag samtidigt som kroppen driver ut mer vätska än tidigare. Därför är det viktigt för Filip att upprätthålla kroppens vätskebalans genom ett stadigt intag av elektrolyter (som är nödvändiga för kroppens vattentransport till cellerna). Elektrolyter hittar man naturligt bland många av råvarorna i en paleokost: t.ex spenat, avokado, kokosvatten och havsalt.

Tyvärr släcktes törsten med hjälp av öl i lördags kväll. Ett ensamt glas ekologiskt vin är Evolution Revolutions officiella rekommendation för sociala situationer som involverar alkohol. Men vi förstår vikten av att slappna av och att alkoholhaltiga drycker har en annan funktion än bara som törstsläckare. Det är upp till var och en att hitta sin balans, men vill man må på bästa möjliga sätt så kan man komma ihåg att alkohol är giftigt och att öl görs av spannmål! (Måste erkänna att det slinker ner en öl då och då, som Londonbo har jag inget val! ;) //Daniel)

Filip har experimenterat med vår rotmos under veckan och olika former av mos kommer bli en viktig energikälla när hårdträningen drar igång nästa vecka. Även ett av våra paleopaket är på väg hem till Filip och kommer förhoppningsvis hjälpa till att skapa bra rutiner i köket framåt!

Allt som allt en bra vecka. Små felsteg, men det viktiga är helheten! Siktar man på 100% landar man på 80-90 och det är fortfarande en fantastisk skillnad jämfört med en ”normal” svensk kost. Ny uppdatering nästa vecka!

 

 

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • Print

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>