Första veckan av paleo för Filip och Josefine är över. Hur har det gått..?

FILIP håller fortf på att vila en svullen fot från Iron Man i Kalmar. Så utan träning att tänka på har det varit mer tid över att fokusera på nya kosten. Vardagarna har gått bra, mycket ägg i olika former till frukost och även EvoRevos energibars har fungerat bra som dagens första mål. Inget märkbart ökat sötsug…förutom de få gånger något sött slunkit ner -”Det är som helvetesportarna öppnas och kroppen skriker efter mer socker!!” (Jag vet exakt hur detta känns //Daniel).
Helgen gick lite sämre. På middag hos storebror blev det risotto, öl och chips. Verkligen inte lätt att styra sin kost i sociala situationer där det bjuds och alla andra tar för sig. Nya tag nästa vecka!

JOSEFINE har varit jätteduktig och kört paleo fullt ut hela veckan. Alla anpassar sig olika fort och det kan variera hur sur kroppen blir när den slutar få överdrivet med socker och kolhydrater. Beror såklart mycket på vad man vant den vid! Josefine har inte känt av något sötsug och genom att direkt hitta fasta rutiner runt maten har övergången varit smidig.
Problemet har varit att sluta dricka Cola Zero och sportdrycker med högt koffeininnehåll. Massa centralstimulerande koffein i kombination med artificiella sötningsmedel och annat tråkigt – har man vant kroppen vid ett ständigt intag så kan det ta ett tag att vänja av den.
(Ni kan följa Josefines dagliga uppdateringar HÄR)

En intressant vecka allt som allt. Det är vanligt att känna lite tillfälliga negativa effekter de första dagarna medan kroppen ställer om till en annan kost. Andra veckan brukar vara perioden när de positiva effekterna av en s.k modern stenålderskost verkligen kickar in. To be continued..

volleyJuicyJosefine hittade en burk Cola Zero i sanden ;)

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • Print

En kommentar om “Josefine och Filip – Vecka 1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>