Den första perioden när man går från att äta ”vanligt” till en paleokost kan vara tuff för många. Kroppen är van vid ett skyhögt intag av socker och kolhydrater i form av spannmål och är till en början inte alls sugen på att byta. Tränar man dessutom mycket och har ett stort energibehov så kan det vara psykologiskt jobbigt att lita på att grönsaker ska få en att orka.

Under den närmaste månaden ska vi följa två personer i just den här situationen. De har båda levt osunda liv tidigare, börjat träna och äta nyttigt, men sen kört fast lite i jakten på toppformen …så nu är det dags för Paleo!


juicyProfil

 

 

   JOSEFINE

 
En självutnämnd gottegris som levde på snabbmat och choklad fram till för ett år sen. Josefine har gjort några försök med olika dieter: ”Har alltid tyckt att jag vägt för mycket och har också testat alla olika tänkbara dieter, allt från olika pulverdieter till LCHF och GI. Ingenting har jag mått bra av eller ens lyckats hålla”. Uppblåst mage, huvudvärk och låg energi har varit en del av livet för Josefine i många år.

Allt blev bättre för ett år sen. Hon började träna crossfit och ur behovet av att ladda upp ordentligt inför hårda träningspass föddes ett intresse för mat och kosthållning. Efter lite experimenterande med Raw-food så blir nu nästa steg Paleo.

Josefine jobbar som journalist och programledare på 24Corren, bloggar om träning på shapemeup.se och är känd som DJ Juicy i Linköpings nattliv. Full fart helt enkelt och det kommer bli en intressant utmaning för henne att skifta matvanor mitt bland alla aktiviteter.

 

filipProfil

 

 

 

   FILIP

 
En f.d klassisk stereotyp datorspelskille som drack Joltcola hela nätterna och åt pizza till frukost. Filip var en stor redan som liten och 2009 vägde han som 21-åring bastanta 138 kg. Motorvägen till diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar var utstakad..men en informell träningstävling på arbetsplatsen blev startskottet för en helomvändning.. World of Warcraft byttes ut mot ett gymkort, en tävlingscykel och ett par speedos!

Snabbspolning fyra år framåt och Filip kan nu skryta med en genomförd Svensk Klassiker, en avklarad Iron Man och en viktminskning på 45 kg!! Otroligt imponerande, men nu har förändringen stannat av lite och Paleo kan bli nästa steg framåt!

Filip arbetar kvällstid, något som för många bidrar till dåliga matvanor. Lätt att köpa något lätt och färdigt när man kommer hem vid midnatt och fortfarande inte ätit middag. Kvällsarbete medför också en del obekväma träningstider, vilket också kan skapa problem med maten.

 
Josefine och Filip skiftade båda till en strikt paleokost i måndags och vi kommer att posta deras framsteg, problem och tankar varje vecka med start på tisdag. Spännande!

 

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • Print

3 kommentarer om “Josefine & Filip testar Paleo

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>