September har sprungit förbi. Sommar har blivit höst och det känns som att alla börjar göra sig redo för vintern. Josefine och Filip har haft en prövande (men nyttig!) månad och nu är det dags att summera..

Filip hade en del problem i början med låg energi och ökad törst. För lite fett i kosten och dåligt med viktiga salter/mineraler visade sig vara problemet. Även Filips arbetstider var ett hinder för bra matlagningsrutiner. Däremot har sötsug inte varit ett problem överhuvudtaget, vilket är ovanligt. Filips egna ord:

Det har varit både jobbigt och kul må jag säga. I början gjorde jag misstaget att bara ta bort kolhydrater och äta relativt fettsnålt. Det gjorde mig trött och utan energi. Men när jag började aktivt söka bra fettkällor så förändrades det direkt. Det jag gillar mest med paleo är fokuset på att köpa ekologiska saker, något jag blivit mycket bättre på och tror mycket på. Jag har upplevt att jag spenderar mer pengar på mat, men kanske är det så till en början då man ska skaffa alla basic grejer. Nu efter en månad av paleo känner jag mig mycket piggare och jämnare. Inte alls lika seg efter jag ätit och det känns även som att jag har lättare att stiga upp på morgonen, vilket är grymt för mig för jag är verkligen ingen morgonmänniska!

filipCYKEL


Josefine
 har varit tvungen att ta itu med ett sockerberoende och ett förlitande på koffeinrika energidrycker och lightläsk för att klara ett maniskt arbetsschema. Men som med allt annat i livet gör fröken Juicy inget halvdant.. Josefines egns ord:

De första två veckorna gick som en dans på rosor. Hade inga cravings och dansade mig igenom matdagarna. Kroppen mådde bättre och bättre för varje dag och jag kände mig även piggare och gladare än i vanliga fall. Efter vecka två började sötsuget komma smygande igen, och även min uppblåsta mage. Jag började känna mig sugen på båda energidryck, godis och bullar. Försökte ersätta godissuget med att äta nötter och frukt, vilket bara gjorde det värre har jag fått veta nu i efterhand. :) I början av vecka fyra började allt kännas stabilt igen. Jag hittade mig själv och på vilket nivå jag ska ligga, när jag ska äta och hur mycket. Jag har lärt mig massvis med saker under dessa fyra veckor, inte bara om näringsvärden och livsmedel utan också om mig själv och min kropp. 
 
Jag kommer GARANTERAT att fortsätta sträva efter att leva en ”paleo-lifestyle”, jag har verkligen älskat maten och känner även en enorm skillnad prestationsmässigt på Crossfiten och också i min kropp så jag har svårt att tänka mig något annat. Sen kommer jag nog tillåta mig själv ett glas vin i emellanåt eller en liten skvätt mjölk i kaffet när man är bortbjuden, men jag har lovat mig själv att bara ha ekologiskt ( i största möjliga mån) och bra livsmedel hemma och bara försöka laga sådan mat. 
 
Slutligen vill jag tacka Daniel och Mattis på Evolution Revolution för dom öppnat ögonen på mig. Det kan låta som en överdrift, men faktum är att jag ser på livet på ett annat sätt efter den här månaden. Att jag förutom åt ute varje dag, snabbmat flera gånger i veckan och lätt tryckte 6 kanelbullar på fikarasten känns väldigt avlägset när jag idag istället ägnar timmar i matbutiken genom att bara gå och läsa på innehållsförteckningar och planera mina fantastiska maträtter. Jag ägnar kvällarna åt att surfa efter nya paleo-recept och experimenterar gärna i timmar i köket för att hitta på nya spännande kulinariska upplevelser. Tack vare EvoRevo så vet jag numera vad jag stoppar i mig och vad jag borde stoppa i mig för att må bra.

juicyPISTOL

Ja vad ska man säga…stor succé får vi nog kalla det!
Att ändra på mat(o)vanor som har skapats under en hel livstid och samtidigt fightas med beroenden är inte lätt. Filip och Josefine gav inte upp när det tog emot och mår nu bättre än någonsin. Jättekul och helt klart en inspiration för oss alla! Lycka till i fortsättningen!

(Vi passar på nämna att vår personligt  skräddarsydda kostrådgivning finns tillgänglig via nätet. Bara att skicka ett litet meddelande HÄR!)

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • Print

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>