Grillad högrev med rotmos

1 kg högrev

3 vitpepparkorn

1 lagerblad

Rotmos

1 sötpotatis

2 morötter

1 liten kålrot

1 palsternacka

1 gul lök

En skvätt kokosmjölk eller grädde.

Smör

Salt & peppar

 

Gör så här

Dag 1.

1. Lägg köttet i en kastrull tillsammans med kryddorna. Koka högreven försiktigt i ca 3 h. Slå in köttet i aluminiumfolie, lägg på en tallrik och placera något tungt ovanpå så att köttet pressas ihop. Låt stå över natten.

Dag 2.

1. Tänd grillen.

2. Ta ut köttet ur kylen och skär det  försiktigt i tjocka grillskivor, ställ åt sidan.

3. Skala och hacka alla rotfrukterna i bitar. Koka dem mjuka. Häll av vattnet, tillsätt kokosmjölk och smör. Mixa grovt med en (söt)potatisstöt eller elvisp. Smaka av med salt och peppar.

4. Grilla köttet ett par minuter på varje sida.

 

Tips! Vår egen majonäs passar utmärkt till detta recept!

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • Print

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>