Fröd

4 dl nötmjöl

½ dl kokosmjöl

½  dl sesamfrö

½ dl fiberhusk

1 dl krossat linfrö

3 msk gojibär

3 torkade fikon, grovt hackade

1 msk bakpulver

1 ½ tsk havsalt

Valfria kryddor tex kanel, kardemumma eller ingefära

6 ägg

3 dl kokosmjölk

1 dl kokosolja

 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 C. Smält kokosoljan i en kopp i mikron.

2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.

3. Vispa ägg, mjölk och smält kokosolja i en ny skål. Häll äggblandningen över dom torra ingredienserna och rör om till en deg. Låt degen svälla i 5 min.

4. Pensla en brödform med olivolja och fröa den med krossat linfrö. Klicka i degen i formen och tryck ut den lite försiktigt så att degen fyller brödformen. Släta till brödets ovansida och strö över valfria frön, tex pumpakärnor, solrosfrön eller linfrön. Sätt in i ugnen och låt grädda i 45 minuter.

5. Ta ut brödet och låt det svalna en stund i formen innan du tar ut det. Låt det sedan svalna inlindat i handuk på galler. Håller sig bäst i kylskåp.

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • Print

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>