Fritata

6 ägg

1 dl kokosmjölk

1 paket bacon

1/2 lök

1/4 paprika

2 stora champinjoner

5 körsbärstomater

1/2 dl färska hackade örter (tex basilika, timjan eller rosmarin)

1 dl riven lagrad ost, alt. getost

1 nypa oregano

salt

peppar

 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250 C.

2. Skär baconet i bitar. Hacka lök och paprika fint. Grovhacka champinjonerna och dela tomaterna på hälften.

3. Vispa ägg och kokosmjölk i en bunke. Häll i de färska örterna. Salta och peppra efter smak. Ställ åt sidan.

4. Ta fram en stekpanna som tål att användas i ugn. Stek bacon, lök, paprika och champinjoner tills allt fått färg.

5. Håll över äggmixen och rör runt så att allt blir jämt fördelat i stekpannan.

6. När blandningen börjar sätta sig, tryck ner tomathalvorna lite här och var.

7. Fördela osten jämt över hela stekpannan, sprinkla över oregano och sätt in i ugnen. Frittatan är färdig när osten har fått en gyllene färg.

Kom ihåg! Använd alltid grytlappar när du tar ut stekpannan ur ugnen. Jag kan av egen erfarenhet intyga att det inte är speciellt skönt att ta ut den med endast handen.

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • Print

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>