Revbensspjäll

Marinad till ca 1 kg tjocka revben

½ apelsin

½ citron

1 dl olivolja

2 vitlöksklyftor

1 liten vårlök

½ dl färsk hackad koriander

1 msk tomatpuré

½ tsk paprikapulver

salt

peppar

 

Gör såhär

1. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål.

2. Skär revbenen i portionsbitar och lägg ner i en plastpåse. Häll över marinaden och knyt åt plastpåsen. Massera in marinaden i köttet. Ställ in i kylen och låt köttet marinera i minst 4h, helst över natten.

3.Sätt ugnen på 180 C. Ta ut revbenen ur marinaden och lägg på en bakplåtsklädd ugnsplåt.

4. Stek revbenen i ugnen ca 1 timme, beroende på tjockleken. Vänd då och då. Kontrollera så att revbenen är genomstekta.

Tips! Höj temperaturen mot slutet om du önskar en lite krispigare yta.

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • Print

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>