Chokladboll

20 dadlar

2 ½ dl mandelmjöl

1 tsk vaniljpulver

3 msk kakao

1 msk honung eller agavesirap (kan väljas bort)

Riven kokos

Gör så här

1. Om du köpt dadlar med kärnor, ta ur kärnorna.

2. Lägg dadlarna i en matberedare och mixa till en slät massa.

3. Använd sedan händerna för att blanda dadelsmeten, mandelmjöl, vaniljpulver, kakao och ev honung i en skål.

4. Rulla små bollar av smeten och vänd sedan runt dom i valfritt tillbehör. Riven kokos, sesamfrö eller kakaopulver smakar alla fantastiskt. Förvaras i kylskåp.

Tips! Vill du variera din chokladbollar, pröva att ha i lite kardemumma, en skvätt kaffe eller gojibär.

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • Print

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>